Bo billigt i Hongkong

Hong Kong En av de mest populära destinationerna i Asien är HongKong. Denna pärla i Asien är ett perfekt ställe att påbörja ens utforskning av Asien. Många som inte varit i staden kanske tycker att HongKong bara en ö, men det är det inte. Hong Kong har faktiskt flera mindre öar, varav HongKong Island är den stora ön. Den andra stora ön/halvön är Kowloon som är vägen över till fastlandet. Kowloon har många matställen där du kan prova på alla världens olika kök. Hotellen i Hong Kong finns det för alla budgetar, billiga som dyra. Ja det är sant, Hong Kong är en dyr stad jämfört med resten av Asien. Precis som överallt annars, betalar du mindre får du ett mindre rum. Att hitta bra hotell i Hongkong är inte svårt. Prova du också. Kowloon består av ett antal distrikt med namn som Tsim Tha Tsui (TST), Mongkok, Jordan och Yau Ma Tei. De är alla nära varandra och binds ihop av en större aveny som kallas Nathan Road eller som vissa skulle kalla det "The Golden Mile".

 

Det är svårt att gå vilse medan man reser i Kowloon. Nathan Road är helt klart mittpunkten här. Rakt norr på Nathan road och du kommer till the New Territories (fastlandet är nära). HongKong Island ligger rakt söderut härifrån. Jag brukar alltid rekommendera resenärer att besöka Hong Kong ifall de inte känner sig bekväma med språken i övriga Sydostasien. Eftersom Hongkong tidigare har varit under engelskt styre, kan de flesta medborgare engelska hyfsat väl. Det är dock många som inte kan det flytande. Gatuskyltar och massa transport som bussar och tåg har tecken på engelska som gör dem till ett perfekt val för att ta sig runt staden med.

 

Under dagen är Nathan road en myllrande aveny fylld med fina butiker som säljer de största och dyraste lyxvarorna. En bit norr upp på vägen hittar du affärer med mer jordnära priser, även om etiketterna och materialet är av tvivelaktig kvalitet. På natten är Nathan Road fortfarande fullt med lokalbefolkning och turister som vandrar på gatorna. Även på natten kan man här äta, shoppa och det mesta annat som man kan göra på dagen. Hong Kong gör sig som bäst på natten och att vandra runt här är synnerligen trevligt. Något jag rekommenderar! På Kowloon kan man verkligen shoppa. Ta er till Mongkok, gatan som är full med hippa kläd- och sneakers-butiker som inriktar sig till unga och modesinnade. Här finns även många butiker som säljer ny elektronik. Men akta dig för att köpa den där bärbara datorn som kan ha piratkopierad programvara. Var säker på att garantin även gäller i Sverige innan du köper något här. Det bästa sättet att ta sig runt i Hong Kong Bäst att bo är det på den västra delen av Kowloon. Anledningen varför är för att Hong Kong är bekvämt och prisvärt MTR (Mass Transit Rail) systemet går upp och ner längs området och även ända ner till Hong Kong island i söder. För att upprepa, är använda MTR det bästa sättet för att åka runt i Hong Kong. Så när du ser den röda och vita symbolen, vet du att du är nära en station. Det som gör det ännu enklare att komma runt Hong Kongs MTR är att kartor med station stannar och instruktioner på engelska. I högtalarna annonseras de olika stationerna på engelska. MTR går också genom en tågtunnel under Hongkongs hamn från Kowloon. Men det finns fortfarande färjor i drift på Star Ferry nära den sydöstra spetsen av Kowloon-halvön. Har du tid att ta färjan Star Ferry mellan Kowloon och Hong Kong Island så gör det. Ett besök i Hong Kong glömmer du aldrig!