Romantik i Venedig som inte kostar skjortan

Venedig är slutmålet om du vill charma den speciella personen i ditt liv. Tyvärr kommer denna romantiska stad också med ett allvarligt hög prislapp. Det är svårt att inte vara bli förhäxad av små, pittoreska gator, broar och bil mindre gränder. Historia är bokstavligen droppade från väggarna av de historiska husen här.

Det finns många turistfällor här så måste du vara noga med hur du spenderar dina pengar om du är på en budget. Lyckligtvis behöver du inte för hårt försöker hitta romantiska upplevelser här i Venedig. Här är tre tips för att planera den perfekta lovey-dovey tillflyktsort för billiga.

1. hålla sig borta från stora turistattraktioner

Venedig är en liten stad och du kan enkelt promenera överallt. Som sagt, kommer det säkert vara bättre för ditt bankkonto att hitta ett litet hotell ytterligare från främsta sevärdheter. Mindre boutiquehotell kan vara precis lika romantiskt även om de inte har utsikt över Markusplatsen.

2. Ät med lokalbefolkningen

En travel tips att definitivt live av är aldrig äta på en restaurang med en meny som är översatt till 2 + språk. Dessa platser syftar till turister och därmed har högre priser. Leta efter en plats är full av människor klädda väl och tala italienska. En hektisk restaurang är ett mycket bra tecken på att maten är god! Och om det är fullt av italienare, ännu bättre!

Romantiska luncher ta så lite som en resa till marknaden för att köpa bröd, ost, vin och andra fester och sedan gå till en bänk längs vattnet eller ens tillbaka till ditt hotell för en picknick i sängen. Glöm inte att utrusta dig med lite italienska!

3. hoppa över gondoler

Gondoler är en symbol för Venedig och anses vara en av de måste-göra sakerna när de besöker denna ikoniska stad. Tyvärr för resenärer, kan en kväll rida kosta €100 +! Du kan fortfarande ha erfarenheten för ett billigare pris dock. Exempelvis registrera dig för en tur som innehåller en gondoltur.

Har du någonsin besökt Venedig innan? Tog du med dig din älskling?